Aktuella turneringar

Jakob sommarcup

Typ: Svensk, standardlistan
Ort: Jakobstad
Datum: 2019-06-16
Arrangörer: Gerd Forss
Mikael Forss
Spelsystem: Monrad
Ronder: 7
Max antal deltagare: 16

Det är nu 3 spelare anmälda.
Anmäl dig eller skicka ett meddelande till arrangören:  


Välkommen till Jakobstad och Jakob sommarcup!

Adressen är Kanalesplanaden 16 B 38 i hjärtat av Jakobstad.


Spelets gång
- Alla deltagare spelar samtliga ronder (parvis) förutom vid udda antal deltagare, då en spelare per rond måste stå över. Detta kallas frirond och ger spelaren i fråga automatiskt segern.
- Lottning, d.v.s. vem du ska spela med sker via spelprogrammet Manfred som också anger vem som har fördel, d.v.s. vem som börjar matchen, alternativt väljer att spela med rättvänt bräde.
- Du får naturligtvis inte använda dig av ordlistor när du spelar, men om du tvivlar på något ord din medspelare lagt kollar ni gemensamt i ordkollen som också finns i spelprogrammet Manfred. Finns inte ordet i ordkollen får din medspelare plocka upp brickorna och turen går över till dig. I annat fall får du -10 poäng.
- Varje spelare har 30 minuter på sig totalt att lägga sina drag, så kom ihåg att hålla dig till den tiden att få ut dina brickor! Varje påbörjad minut övertid ger nämligen -10 poäng, och vid 5 minuters övertid avslutas matchen.
- När en match är klar förs resultatet in i spelprogrammet, och eventuella rullningar antecknas också.

Ordlista
Vi använder oss av Svenska Akademiens ordlista, fjortonde upplagan (SAOL 14), och det är de fetstilta orden som gäller, vilka vanligen är i grundform. Ordlistan motsvarar ungefär “strict” i Wordfeud, men det kan vara klokt att kolla SAOL:s ordlistor på scrabbleförbundets sida (Resurser/Ordlistor) för att se vilka ord och förkortningar som SAOL godkänner men som inte går för sig i WF. (Kolla speciellt på ”Ord med minst en stor bokstav ”!).

Ungefärligt spelschema
08:40 Frukost och kort genomgång av spelreglerna
09:00 Rond 1
10:10 Rond 2
11:20 Rond 3
12:20 Lunch på valfritt närbeläget matställe
13:10 Rond 4
14:20 Rond 5
15:30 Rond 6
16:35 Rond 7
17.45 Tävlingen avslutas

Kostnader
Det finns frukost samt kaffe/te och tilltugg under hela speldagen för en deltagaravgift (anmälningsavgift) på 5 euro, men om du tävlar för allra första gången behöver du inte betala denna. Alla nya spelare får dessutom en scrabblepåse i present. Det här är Scrabbleförbundets sätt att hälsa dig välkommen, men du betalar varje år en medlemsavgift till förbundet på blygsamma 6 euro/ 60 SEK. Alla som inte ännu spelat i år får betala årsavgiften i samband med turneringen.

Priser
Alla som spelat får efter de sju ronderna ett pris på så sätt att ettan först får välja något från prisbordet, sedan tvåan och trean. Därefter delas rullningspriset ut, d.v.s. den som har de flesta rullningarna belönas. Därefter får fyran, femman etc. hämta pris från prisbordet.

Info för långväga gäster
- Om man tar tåget från Åbo eller Helsingfors är det Bennäs järnvägsstation som gäller (se www.vr.fi/cs/vr/sv/etusivu_sv). Vårt spelschema medger tågtransport till södra Finland redan 18.30 söndag kväll.
- Onnibus (onnibus.fi) är ett förmånligt alternativ beroende på när man beställer sin biljett. Om man har tagit dagbåten från Sthlm är man framme i Åbo 19.35, onnibussen går 21.35 och är framme tidig morgon i ”Pietarsaari”. Jag hämtar er därifrån.
- Med färja kommer man från Umeå till Vasa med avgång 11.15 eller 19.30 på lördag. Retur söndag kväll 20.00 eller måndag morgon 8.00. Resan tar 4h 30 min. (se www.directferries.com, kostnad ca 750 sek t/r).
- SAS från Arlanda till Vasa går 18.30 på lördag och tar 1h 15min. Tillbaka kan man flyga söndag kväll 21.10 (landar alltså 21.25 på Arlanda). Flygen kostar ca 2000 sek t/r. Jag sköter transporten från/till Vasa. Kontakta mig och meddela din tidtabell så blir du hämtad.

Inkvartering
Det finns plats hos oss för övernattande gäster! Säg bara till om du vill ha sovplats. Stadshotellet mittemot, Hotell Epoque och Hotell Jugend några kvarter bort är också alternativ.

Strandbastu
För den som vill och har möjlighet kan vi erbjuda bastukväll med dopp i havet och grillparty! När du anmäler dig har du möjlighet att ge förslag på tidpunkt.

Kontakta mig på tfn. +358-40-529 2876 om du vill veta mer!


Välkomna från när och fjärran!


Hälsningar Gerd


Ovanstående är senast uppdaterat ( 2019-04-22 )

# Anmälda Rating Rankad  
1. Gerd Forss* 107625
2. Mikael Forss* 104542
3. Gunnel Wikström-Gunn* 98972