Forum

Notifications
Clear all

SM-tips


Roland Olsson
Inlägg: 49
Admin
Topic starter
(@blackrat)
Webmaster
Blev medlem: 5 år sedan
Hej,
 
Nu är det dags att tippa SM igen. Man skriver in sitt tips nedan och man kan redigera det ända fram till spelstart.
 
Så här går det till:
 • Tippa platserna 1-10 på SM
 • Om någon som tippats inte kommer till start, får listan revideras!
 • Listorna skrivs som svar på detta inlägg. Det går också bra att göra inlägg i motsvarande inlägg i gruppen "Scrabble på svenska" på Facebook.
 • Varje person kan bara ha ett tips inne. Man har dock rätt att ändra sitt tips genom att redigera sitt tips före deadline.
 • Poängen räknas ut på följande sätt:

  För varje person som placerat sig på tionde plats eller bättre och som finns med på ens tipslista får man en poäng som är värdet för placeringen i SM gånger värdet för placeringen på ens lista.

  Värdena tas från följande tabell:

  pos värde
  1 50
  2 35
  3 25
  4 18
  5 15
  6 14
  7 13
  8 12
  9 11
  10 10

  Exempel: Att tippa vinnaren på första plats ger 50*50 = 2500 poäng. Att på åttonde plats på sin tipslista ha den som kommer tvåa i tävlingen ger 12 * 35 = 420 poäng.

 • Ifall spelare lämnar återbud så stryks dom från ens lista och lägre stående namn flyttas upp till mer poänggivande positioner. Det är därför tillåtet att lämna in en lista med fler än tio namn för att gardera sig för strykningar. Efter strykningarna kommer bara de tio högst stående namnen att räknas. Om man inte har några reserver kvar på ens lista så fylls det på med spelare man inte nämnt tidigare i ordning från ratinglistan. Detta innebär också att man inte förlorar något på att lista reserver som troligen inte kommer att vara med på sin tipslista, så länge man har fyllt på med tillräckligt med namn neråt så att man får ihop en tio-i-topp-lista bland de faktiska deltagarna.
1 Reply
Erik Elvers
Inlägg: 31
Customer
(@hpik)
Eminent Member
Blev medlem: 5 år sedan
Svara
Share: